شرکت هواپیمایی کانتاس موفق به ثبت رکورد طولانی ترین مسافرت هوایی بدون توقف شد و با این کار علاوه بر رکوردشکنی به علم نیز کمک کرد.
شرکت هواپیمایی استرالیایی کانتاس به منظور مطالعه روی اثرات پروازهای طولانی مدت روی مسافرین، اولین پرواز بدون توقف از مبدا شهر نیویورک به مقصد سیدنی را انجام داد.
در این پرواز 19 ساعت و 16 دقیقه ای روی امواج مغزی خلبانان، ملاتونین (Melatonin) و هوشیاری عمومی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. اثرات ضدپرواززدگی یا آنتی جت لگ (Anti-jetlag) همانند تغییرات در نورپردازی کابین و وعده های غذایی نیز روی سرنشینان پرواز بررسی شد. در طول مدت پرواز مسافران برای کمک به گردش خون بهتر نرمش می کردند.
شرکت کانتاس به عنوان بخشی از پروژه Sunrise خود برای مطالعه روی آثار پروازهای طولانی مدت روی سلامتی، دو پرواز دیگر از لندن به سیدنی و نیویورک به سیدنی را در ماه دسامبر انجام خواهد داد.
پرواز مورد بحث حدودا 3 ساعت دیرتر از پروازهای بدون توقف معمول شرکت کانتاس انجام شد اما مقدار ناچیزی زودتر از آنها به مقصد رسید که به صرفه جویی قابل ملاحظه در زمان منجر می شود. همچنین تصمیم این شرکت برای روشن نگه داشتن چراغ های کابین در شش ساعت از مدت پرواز به منظور شبیه سازی شرایط شهر سیدنی به کاهش اثرات پرواززدگی کمک کرد.
با وجود نکات مثبت، مانع بزرگی بر سر راه پروازهای طولانی مدت وجود دارد که از فراگیر شدن آنها جلوگیری می کند. از جمله این موانع می توان به محدودیت در تعداد مسافرین برای صرفه جویی در مصرف سوخت اشاره کرد. در پرواز مورد بحث از هواپیمای بوئینگ 9-787 استفاده شده بود که در حالت معمول گنجایش حمل 280 نفر مسافر همراه با خدمه را دارد ولی برای این آزمایش فقط 49 سرنشین حمل می کرد.
با وجود محدودیت ها و موانع ذکر شده، پرواز بدون توقف همانند آنچه در این آزمایش دیدیم می تواند در آینده برای صرفه جویی در زمان مورد استفاده قرار گرفته و یا برای مسافرین عجولی که به هیچ وقت توقف های بدون پروازی را دوست ندارند، به کار گرفته شود.